europæisk Hedgehog Habitat

europæisk pindsvin størrelse

klassificering af arter

i øjeblikket er ingen underarter af den fælles pindsvin defineret af biologerne.

adfærd

Hedgehogs er natlige væsner, der bruger mest en ensom, undtagen under parring. De dukker også op kollektivt på tidspunkter, hvor der er en fælles fødekilde, som madrester fra mennesker eller andre dyr.

disse pattedyr bruger meget af deres liv på at sove. De dvale gennem de kolde vintermåneder inde i reden lavet af tørre blade typisk under skure eller bjælkebunker, ellers, på andre sikkert beskyttede steder.

når sneen begynder at smelte om foråret, og solen gradvist bliver varmere, kommer dyrene ud af deres rede. Men selv da bruger de hele dagen på at sove og vil kun være aktive efter solnedgang. Pindsvin er også ekspert svømmere og har evnen til at løbe hurtigt.

diæt

Hvirvelløse Dyr inklusive snegle, regnorme, biller og larver, øverst på listen over pindsvinens diæt. Imidlertid er de også blevet bemærket forbrugende ådsler, som også de jordnærende fugleæg.

reproduktion & livscyklus

disse pattedyr er fuldstændig promiskuøse. En kvinde kan parre sig med fem eller flere hanner i ynglesæsonen. De opdrætter kun sæsonmæssigt, da den tilknyttede seksuelle adfærd hos mændene begynder fra marts eller April og varer indtil August eller September. Efter en drægtighedsperiode på 30-40 dage føder kvinden 2 til 7 små babyer kaldet ‘svin’.

i Storbritannien er den gennemsnitlige Kuldstørrelse fire til fem med den maksimale registrerede størrelse på 10. Under fødslen er afkomene nøgne og lyserøde i farve, med øjne og ører forseglet og uden de karakteristiske rygsøjler. De er omkring 70 mm lange og vejer mellem 8 og 25 g.

interessant nok begynder de allerførste hvide rygsøjler at dukke op inden for 24 timer fra fødslen, mens den anden pigmenterede rygsøjler begynder at dukke op inden for 36-48 timer. De vigtigste rygsøjler tager dog cirka to til tre uger at vokse. Imidlertid, disse rygsøjler erstattes af de voksne rygsøjler, der dukker op, når de er omkring seks uger gamle.

inden for 10-11 dage er de unge i stand til delvist at rulle op, mens de inden for 4 uger kan rulle helt op på egen hånd. Når de er 3 uger gamle, spiser de fast mad for første gang og bliver til sidst fravænnet inden for 38-44 dage.

baby pindsvin tilbringer de første seks uger af deres liv med deres mor, før de bliver uafhængige og lærer at fodre for sig selv. De unge pindsvin når en alder af seksuel modenhed inden for 9 til 12 måneder fra fødslen.

europæisk pindsvin billede

europæisk pindsvin kæledyr

tilpasninger

  1. fordi de deler deres rækkevidde med tilfældige rovdyr som adder, har de udviklet en variabel modstand mod adders gift.
  2. fordi de fleste rovdyr fanger bytte ved sidstnævntes hoved, har almindelige pindsvin udviklet evnen til at rulle sig tæt ind i en kugle med ansigtet gemt inde, når det trues, som en effektiv adfærdsmæssig tilpasning.
  3. fordi de bor tæt på jorden og bor i underjordiske huler, har de udviklet en farve, der hjælper dem med at camouflere eller blande sig let med jordfarven.

Predators

de mest almindelige rovdyr af hedgehog er forskellige arter af grævlinger, ræve, ugler, slanger og husdyr.

bevaringsstatus

pindsvin har en statisk befolkning på tværs af deres rækkevidde og er derfor blevet hyret af IUCN 3.1 under deres ‘LC’ (mindst berørt) kategori.

europæisk Hedgehog Fact

europæisk Hedgehog billede

interessante fakta

  • de har en mærkelig vane med at ‘selvsalve’ ved at producere en stor mængde skummende spyt og smøre det over dets rygsøjler ved tungen, mens formålet med denne opførsel stadig er et mysterium.
  • de kan rejse op til 1 til 2 km pr.nat, mens de søger mad, og op til 3 km på jagt efter en kvindelig kompis.
  • næsten 20% af svinene dør, inden de forlader reden.
  • spines af den fælles pindsvin er lavet af keratin, det samme proteinstof, der opbygger menneskehår.
  • disse dyr kan angribe og spise adders.
  • rekordvægten af nyfødte er så lidt som 10g, hvilket er mindre end en 2-pund Mønt.
  • ligesom nogle albino-prøver findes ‘leucistiske’ eller ‘blonde’ pindsvin også i en meget begrænset region inden for deres rækkevidde, men de er ekstremt sjældne.

Kategorier: Articles

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.