Evidensoversigt

et retrospektivt kohortestudie fra 2016 omfattede 2.378 overvægtige voksne indlagte patienter, der fik subkutan heparin til VTE-profylakse.1 patienterne blev opdelt i højdosis (7.500 enheder tre gange om dagen; n = 196) og standarddosis (5.000 enheder tre gange om dagen; n = 2.182) grupper. Patienter blev ekskluderet, hvis de fik enoksaparin eller terapeutisk antikoagulation; hvis de blev indlagt med VTE eller blødning; hvis de var gravide, peripartum, fængslet eller paraplegisk; hvis de havde en historie med heparin-induceret trombocytopeni; eller hvis de blev opereret. Større blødning blev defineret som et hæmoglobinfald på mindst 2 g pr.dL (20 g pr. L) på 24 timer, transfusion af mindst to enheder blodprodukter eller kritisk blødning (f. eks. intrakraniel, gastrointestinal). Enhver dokumenteret blødning, der ikke opfyldte kriterierne for større blødning, blev betragtet som mindre blødning. Satser for VTE inden for 30 dage efter indlæggelse varierede ikke signifikant mellem højdosis-og standarddosisgrupperne (henholdsvis 1,0% vs. 0,23%; P = .05), heller ikke større eller mindre blødninger (0% vs. 0,09%; P = .67).

et retrospektivt kohortestudie fra 2014 med voksne medicinske og kirurgiske indlagte patienter, der vejer mindst 220 lb, sammenlignede 2.461 patienter, der fik subhudan højdosis heparin (7.500 enheder tre gange dagligt) eller enoksaparin (40 enheder to gange dagligt) med 6.780 patienter, der fik standarddosis heparin (5.000 enheder to eller tre gange dagligt) eller enoksaparin (40 enheder dagligt) til VTE-profylakse og blødning.2 patienter med nyreinsufficiens (kreatininclearance mindre end 30 mL pr.minut), graviditet eller VTE-behandling inden for 48 timer efter indlæggelse blev udelukket. Samlet set var der ingen forskel i risikoen for VTE på hospitalet i højdosisarmen vs. standarddosisarmen (henholdsvis 1, 2% vs. 1, 5%; P = .22). Imidlertid havde patienter med BMI større end 40 kg pr.m2 (n = 3.928) reducerede VTE-rater med højdosis heparin sammenlignet med standarddosis (odds ratio = 0,52; 95% konfidensinterval, 0,27 til 1,0; antal nødvendige til behandling = 141). Der var ingen forskel mellem grupper i blødningshastigheder.

et retrospektivt kohortestudie fra 2016 af voksne medicinske og kirurgiske indlagte patienter, der vejer mere end 220 lb, sammenlignede 751 patienter, der fik subkutan højdosis heparin (7.500 enheder tre gange dagligt) med 584 patienter, der fik standarddosis heparin (5.000 enheder tre gange dagligt) til VTE-profylakse og blødning.3 patienter blev ekskluderet, hvis de fik enoksaparin eller antikoagulation, blev indlagt mindre end 48 timer eller havde en historie med atrieflimren eller VTE. VTE-raterne på hospitalet varierede ikke signifikant mellem højdosis-og standarddosisgrupperne (3, 0% vs. 1,5%; P = .14). Et fald i hæmoglobin på mindst 2 g pr .dL i en hvilken som helst 24-timers periode var større i højdosisgruppen (10% vs. 7%; P <.01; nummer nødvendigt for at skade = 33).

Kategorier: Articles

0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.