Näyttöyhteenveto

vuoden 2016 retrospektiiviseen kohorttitutkimukseen osallistui 2378 lihavaa aikuispotilasta, jotka saivat ihonalaista hepariinia VTE-estohoitoon.1 potilaat jaettiin suuren annoksen (7 500 yksikköä kolmesti vuorokaudessa; n = 196) ja vakioannoksen (5 000 yksikköä kolmesti vuorokaudessa; n = 2 182) ryhmiin. Potilaat suljettiin pois, jos he saivat enoksapariinia tai terapeuttista antikoagulanttihoitoa; jos potilaalla oli LASKIMOTROMBOEMBOLIAA tai verenvuotoa, hän oli raskaana, syntymänaikainen, vangittuna tai halvaantunut, hänellä oli ollut hepariinin aiheuttamaa trombosytopeniaa tai hänelle oli tehty leikkaus. Merkittävä verenvuoto määriteltiin hemoglobiinin vähenemiseksi vähintään 2 g / dL (20 g / L) 24 tunnin aikana, verensiirroksi vähintään kaksi yksikköä verituotteita tai kriittiseksi verenvuodoksi (esim.kallonsisäinen, ruoansulatuskanavan verenvuoto). Vähäisenä verenvuotona pidettiin sellaista dokumentoitua verenvuotoa, joka ei täyttänyt suuren verenvuodon kriteerejä. LASKIMOTROMBOEMBOLIOIDEN esiintyvyydessä 30 vuorokauden kuluessa sairaalahoidosta ei ollut merkitsevää eroa suuren annoksen ja vakioannoksen ryhmien välillä (1, 0% vs. 0, 23%; P = .05), eikä myöskään suurten tai pienten verenvuotojen (0% vs. 0, 09%; P = .67).

vuonna 2014 tehdyssä retrospektiivisessä kohorttitutkimuksessa, johon osallistui vähintään 220 lb painavia aikuispotilaita, verrattiin 2 461 potilasta, jotka saivat ihonalaista suuriannoksista hepariinia (7 500 yksikköä kolmesti vuorokaudessa) tai enoksapariinia (40 yksikköä kahdesti vuorokaudessa) ja 6 780 potilasta, jotka saivat VAKIOANNOKSELLISTA hepariinia (5 000 yksikköä kaksi tai kolme kertaa vuorokaudessa) tai enoksapariinia (40 yksikköä vuorokaudessa) VTE: n profylaksiaan ja verenvuotoon.2 potilaat, joilla oli munuaisten vajaatoiminta (kreatiniinipuhdistuma alle 30 mL minuutissa), raskaus tai laskimotromboembolian hoito 48 tunnin kuluessa hoidon aloittamisesta, suljettiin pois. Sairaalassa tapahtuvan laskimotromboembolian riskissä ei ollut eroa suuria annoksia saaneessa ryhmässä (1, 2% vs. 1, 5%; P=).22). Potilailla, joiden BMI oli yli 40 kg / m2 (n = 3928), LASKIMOTROMBOEMBOLIOIDEN esiintyvyys oli kuitenkin alentunut suuriannoksisen hepariinin annoksella verrattuna tavanomaiseen annokseen (odds ratio = 0, 52; 95%: n luottamusväli, 0, 27-1, 0; hoitoon tarvittava määrä = 141). Ryhmien välillä ei ollut eroa verenvuotojen määrässä.

vuoden 2016 retrospektiivisessä kohorttitutkimuksessa, johon osallistui yli 220 lb painavia aikuispotilaita, verrattiin 751 potilasta, jotka saivat ihon alle suuriannoksista hepariinia (7 500 yksikköä kolmesti vuorokaudessa) ja 584 potilasta, jotka saivat VAKIOANNOKSELLISTA hepariinia (5 000 yksikköä kolmesti vuorokaudessa) VTE: n profylaksiaan ja verenvuotoihin.3 potilasta suljettiin pois, jos he saivat enoksapariinia tai antikoagulanttihoitoa, olivat sairaalahoidossa alle 48 tuntia tai heillä oli ollut eteisvärinää tai laskimotromboosia. LASKIMOTROMBOEMBOLIOIDEN esiintyvyydessä sairaalassa ei ollut merkitsevää eroa suuren annoksen ja vakioannoksen ryhmien välillä (3, 0% vs. 1, 5%; P = .14). Hemoglobiiniarvon lasku, joka oli vähintään 2 g / dL 24 tunnin aikana, oli suurempi suuria annoksia saaneessa ryhmässä (10% vs. 7%; p < .01; haitaksi tarvittava määrä = 33).

Kategoriat: Articles

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.