jag älskar den optimistiska reframen att säga att vi är “säkra hemma” över att vara “fast hemma” under denna COVID-19-kris, men det är också viktigt att tillåta en domsfri plats att ta itu med utmaningar i situationen.

jag kämpar med depression, PTSD, ångest och Borderline Personality Disorder (BPD). På senare tid har jag känt att jag spelar en solovolleybollsmatch med min mentala hälsa. Jag har letat på nätet efter en BPD — artikel för att normalisera mina tankar och känslor-specifikt, det öppna fönstret för en person med BPD i favorit-personförhållandet i karantän. Istället för att fortsätta vänta bestämde jag mig för att öppna fönstret själv.

vissa människor som kämpar med BPD har en FP, eller någon som vi litar mycket på för emotionellt stöd och balans. Ofta avgudar vi den personen, och vi fruktar att de överger oss på sätt som ord inte kan uttrycka. Min FP och jag har arbetat tillsammans för att skapa ömsesidigt hälsosamma gränser. Jag är ärlig och öppen med henne, och jag säger ofta vår relation är så hälsosamt som en ohälsosam relation kan möjligen vara. Även då är hon fortfarande en FP, och jag kämpar fortfarande med BPD.

att vara i karantän har varit utmanande eftersom jag inte har fått den kram som verkar göra saker bättre, eller ens sett min FP personligen i veckor. FP-uttag är en riktig sak, och det är inte vackert. Jag har ständiga tankar, rädslor och frågor som flyger runt i mitt huvud hela tiden. Kommer hon att lämna? Mår hon bra? Kommer hon att bestämma att livet var bättre utan mig i det? Kommer hon att bli sjuk? Är jag för mycket? Tror hon att jag är självisk? Mår hon fortfarande bra? Tycker hon att jag är dramatisk? Mår hon bra nu? Hatar hon mig? Ska jag bara dö?

även när jag hör dessa tankar, rädslor och frågor, kan jag ibland fortfarande fungera. Ibland kan jag gå ut ur sängen och äta frukost och tvätta mitt ansikte utan att låta allt överväldiga mig. Ibland kan jag stå på vetskapen om att det bara är tankar, inte fakta. Ibland kan jag vara förstående och mild mot mig själv när jag behöver text henne. Ibland kan jag hålla fast vid tidigare samtal jag har haft med henne tillräckligt för att inte agera på nya rädslor. Men ibland kan jag inte.

ibland befinner jag mig uppkrupen i en boll på köksgolvet snyftande och be. Ibland hamnar jag i tidigare frestelser. Ibland springer jag i självhat. Ibland ligger jag i sängen hela dagen.

jag pratade i telefon med en vän till mig igår och hon sa till mig: “Helena, du gör ett bra jobb. Jag vet att du kämpar, och jag vet inte djupet av det, men du är fortfarande här, och du gör ett bra jobb.”Jag behövde höra det rätt när jag gjorde det.

så, vem du än är, vad din historia är och vad din dag ger — vet att du fortfarande är här och världen behöver dig att stanna så. Om du inte är okej och inte har styrkan att ändra din situation, vet att det är okej att inte vara okej. Tiden kommer att förändra denna situation. Och om du inte kan vänta, vänligen kontakta hjälp.

varje smärtsam minut är ett steg bort från det sista, inte en återspegling av nästa. Du misslyckas inte. Du gör ditt bästa, och du gör ett bra jobb. Ditt bästa är nog, du räcker och du kommer att bli okej.

National Suicide Prevention Lifeline (1-800-273-8255)
Crisis text line (Text hem till 741741)

Helena Phillips tycker om att skriva, sticka, måla och dricka kaffe. Hon är på väg till läkning.

Kategorier: Articles

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.