Rezumatul dovezilor

un studiu de cohortă retrospectiv din 2016 a inclus 2378 pacienți adulți obezi internați cărora li s – a administrat heparină subcutanată pentru profilaxia TEV.1 pacienții au fost împărțiți în grupuri cu doze mari (7500 unități de trei ori pe zi; n = 196) și cu doze standard (5000 unități de trei ori pe zi; n = 2182). Pacienții au fost excluși dacă primeau enoxaparină sau anticoagulare terapeutică; dacă au fost internați cu TEV sau sângerare; dacă erau gravide, peripartum, închiși sau paraplegici; dacă au avut antecedente de trombocitopenie indusă de heparină; sau dacă au suferit o intervenție chirurgicală. Sângerarea majoră a fost definită ca o scădere a hemoglobinei de cel puțin 2 g pe dL (20 g Pe l) în 24 de ore, transfuzie a cel puțin două unități de produse din sânge sau sângerare critică (de exemplu, intracraniană, gastrointestinală). Orice sângerare documentată care nu îndeplinea criteriile pentru sângerare majoră a fost considerată sângerare minoră. Ratele de TEV în decurs de 30 de zile de la spitalizare nu au diferit semnificativ între grupurile cu doză mare și doza standard (1,0% față de 0,23%, respectiv; P = .05), nici ratele de sângerare majoră sau minoră (0% față de 0,09%; P = .67).

un studiu retrospectiv de cohortă din 2014 la pacienți adulți internați medical și chirurgical cu o greutate de cel puțin 220 lb a comparat 2461 pacienți cărora li s-a administrat heparină sub-cutanată în doză mare (7500 unități de trei ori pe zi) sau enoxaparină (40 unități de două ori pe zi) cu 6780 pacienți cărora li s-a administrat heparină în doză standard (5000 unități de două sau trei ori pe zi) sau enoxaparină (40 unități pe zi) pentru profilaxia și sângerarea ETV.Au fost excluse 2 pacienți cu insuficiență renală (clearance-ul creatininei mai mic de 30 mL pe minut), sarcină sau tratament cu TEV în decurs de 48 de ore de la internare. În general, nu a existat nicio diferență în ceea ce privește riscul de TEV în spital în brațul cu doză mare față de brațul cu doză standard (1, 2% față de 1, 5%, respectiv; P = .22). Cu toate acestea, pacienții cu IMC mai mare de 40 kg pe m2 (n = 3928) au prezentat rate reduse de TEV cu heparină în doză mare comparativ cu doza standard (raportul odds = 0,52; interval de încredere de 95%, 0,27 până la 1,0; numărul necesar pentru tratament = 141). Nu a existat nicio diferență între grupuri în ceea ce privește ratele de sângerare.

un studiu retrospectiv de cohortă din 2016 al pacienților adulți internați medical și chirurgical cu o greutate mai mare de 220 lb a comparat 751 de pacienți cărora li s-a administrat heparină subcutanată în doză mare (7500 unități de trei ori pe zi) cu 584 de pacienți cărora li s-a administrat heparină în doză standard (5000 unități de trei ori pe zi) pentru profilaxia și sângerarea TEV.3 pacienți au fost excluși dacă au primit enoxaparină sau anticoagulare, au fost spitalizați mai puțin de 48 de ore sau au avut antecedente de fibrilație atrială sau TEV. Ratele TEV în spital nu au diferit semnificativ între grupurile cu doze mari și cele cu doze standard (3,0% vs. 1 ,5%, respectiv; P =.14). O scădere a hemoglobinei de cel puțin 2 g pe dL în orice perioadă de 24 de ore a fost mai mare în grupul cu doze mari (10% față de 7%; P < .01; numărul necesar pentru a face rău = 33).

Categorii: Articles

0 comentarii

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată.