3-29-15 WMS dop II

hur påverkar” Habitualisering och institutionalisering ” mänskligt beteende, eller formar de samhällen vi lever i och påverkar vårt dagliga liv? Är det vanligare i vissa grupper? Är alla medvetna om den inverkan som detta kan, eller inte kan göra i deras dagliga liv? Det här är några av de frågor som jag har angående “Habitualisering och institutionalisering”.

för mig har Habitualisering och institutionalisering gått hand i hand för att definiera den person som jag har blivit som; son, bror, vän, make, far, medarbetare, student, mentor och en produktiv medlem i samhället. Också mina upprepade handlingar i de olika institutionerna jag är associerad med (familj, kyrka, arbete, skola, mentorskap etc. ) har skapat vanor, eller grundarbetet, för att hjälpa till att etablera min sociala identitet.

i mina upprepade handlingar inom familjeinstitutionen skapades vanor som lärde mig att respektera mina föräldrar och auktoritet, familjens betydelse och att tänka på andra utanför mig själv, pengarnas värde, att vara ledare inte en följare och det finns konsekvenser för ens handlingar, att livet inte är rättvist och du är skyldig ingenting och måste arbeta för de saker du vill ha i livet. Inom kyrkans institution lärde jag mig medkänsla, att inte sitta i andras bedömning eftersom man aldrig vet vad deras historia eller familjehistoria kan vara, vikten av att hjälpa andra mindre lyckliga genom volontärarbete i soppkök, mat och kläder, och genom min tro en tro på gud finns det något större än oss alla. Arbetet är min minst favoritinstitution. Du bevittnar förstahand de grymma realiteterna i livet som inte är rättvisa, ibland är de i ledningen inte de smartaste, ditt öde på jobbet kan vara beroende av någon utan moralisk kompass…om du vill ha en vän…få en hund, och du kompenseras för det utförda arbetet och är inte skyldig något extra. Mentorskap för mig har alltid varit en mycket viktig institution, faktiskt lika viktig som kyrkans institution. Under de många år av mentorskap jag har välsignats att ha arbetat med barn (elementära & högstadiet) och vuxna. Med barn i egenskap av en förebild genom” Headstart “och” Lunch-Buddy ” – programmen. Att spendera tid med “hög risk” ungdomar har personligen gett mig insikt inte kan erhållas genom läroböcker om den situation som en del av dessa barn möter på en daglig basis. Dessutom har hjälpt mig att se att “högrisk” ungdomar finns överallt, inte bara i stadsområden, men i förorter och landsbygdsområden också. Min erfarenhet som mentor med vuxna har varit att en facilitator för grupp som tar upp de behov och farhågor första gången fäder. I denna grupp inställning av första gången fäder, du har män från alla samhällsskikt (advokater, bankirer, brottsbekämpning, arbetslösa, lastbilschaufför, etc.) sitter bredvid varandra och delar samma oro över väntande faderskap; vilken typ av Far kommer jag att vara, kommer det att finnas tillräckligt med pengar, hur ofta kommer min svärmor att besöka och hur länge kommer hon att stanna? Ok, jag har sparat den bästa institutionella till sist; äktenskapsinstitutionen. Efter att ha tagit allt lärt från institutioner familj och kyrka, jag känner mig som om jag var bättre förberedd för äktenskap. Förstå begreppen familj, engagemang, andras välfärd – annat än dig själv. Slutligen ,efter äktenskapet är familjeinstitutionen” återskapad ” när du har dina egna barn och är ansvarig för andras välfärd som inte kan ta hand om sig själva.

för mig har Habitualisering och institutionalisering gått hand i hand för att definiera den person jag har blivit och för att etablera min sociala identitet; Son, bror, vän, make, far, medarbetare, student, mentor och en produktiv medlem i samhället.

Kategorier: Articles

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras.